ARIGATO GOZAIMASU.

Friday, August 14, 2009

1st Time Jadi Director.

Salam.. sorry agak lame x update blog.sbb utamanya, aku sumpah
bz owhh. xde mase nak rehat. tu pon hari-hari tdo lambat.
kadang2 aku da runsing sgt, ape lagi,
maen game je la kejenya.kenape aku runsing sem ni.?
aku da dapat dah jawapannya. aku agak tension dengan jawatan aku.
aku jadi director utk short film sem 5 ni.
ni 1st time aku jadik director. mule2 aku xnak jawatan ni,
tapi kawan-kawan kelas kate,
"xpe..kau try jela. ambek pengalaman..budak kelas kite ramai yang bercite2 nak jd director. dah cerita kaw terpilih, ape salahnye kau try je.."


tenx kawan2 yg selalu support aku.. dlu aku kurang keyakinan diri.
tapi bile aku fikir tentang pointer aku sem ni, aku kene kerje keras & ambek peluang
la kan? tapi.. aku kan x biasa jadik director, so aku rase bende ni mcm bende baru
dalam hdop aku. mmg bz gle. pikir scene n shot2 yang akan aku buat nnt.
& dibantu krew2 yang laen..tenx!
aku harap, sem ni aku akan teros success la..tenx 2 prof A.Razak Mohaideen
sbb memilih cerite aku utk buat short film.
sebenarnye aku xnak pitching idea waktu 2. sbb budak kelas aku ade 40 org..
dicampor pulak dengan budak degree yg bergabong kelas ngn klas aku
tyme 2. so aku rase malu la nak pitching idea. ramai gak yg kene reject tyme 2..
ade yang belom abez becerite lagi, prof da kate "NEXT".




tu yang buat aku takot nak pitching idea..
akhirnye, aku beranikan dr
pitching dengan kaki yang menggeletar2..
akhirnye, idea aku diterime.. & menjadi cerita pertama yang terpilih.
jantong aku mcm nak pecah je..huhu.
sekarang ni, aku sahot cabaran untuk jadi director..
tgk jela hasilnye nnt.hope semuanya ok belake.. :)







9 comments:

HANA said...

tahniah ya. huhu.
jadi direktor la.
kau boleh wt nye.
crik pngalaman kan?
congrates k? n gud luck dear. (;

norciwek said...

bestlah citer u terpilih. hehe. apa tajuk cerita u ek? :)

Marya said...

hana: heh..maseh weyh..insyaallah k..:)

nor: belom pk tajok lagi..dalam perbincangan..

Ip Man said...

babe..
i know u can do it..
i akan sentiase support u ok!

Marya said...

ok..
tenx ip man..ekekkeke..

.zara. said...

gudluck2! heehee~
bkn senang kte nk d'beri kepercayaan...
do ur besh k! hehe...
apai ade 2 tuk sentiasa support...
ngaaaaa~

Marya said...

haha..
mmg la dye ade utk support dr jaoh....~

nurul said...

babe, tahniah.nnt dh taw tajuk update la ;)

pss, gmbr bwh tu cam erra la

Marya said...

heh..
okie..ape2hal akan update k..:)
dont worie..
tenx yeah...!
ehh erra..??mane de le..